Consiliul local - Serviciul Apa

Apă comună, Comuna Apa, Satu Mare

Conținutul

  Investigații 25 mai Harta apei contaminate din satele României: în peste de comune curge apă nepotabilă fără ca oamenii să apă comună anunțați Alex Nedea Prin Legea apei potabile, statul român se obligă să verifice periodic calitatea apei care curge la robinetul fiecărui cetățean conectat la o rețea publică autorizată. Legea prevede analize periodice ale apei din rețele, realizate atât de operatori primării sau firme privatecât și de Direcțiile de Sănătate Publică DSP din fiecare județ. Aceeași lege stabilește parametri de potabilitate a căror depășire este interzisă, acest lucru însemnând că apa poate pune sănătatea oamenilor în pericol. În zonele rurale, aceste analize impuse prin lege se fac mult mai rar decât la orașe, iar de cele mai multe ori rezultatele nu le sunt comunicate cetățenilor nici măcar atunci când parametrii de potabilitate sunt depășiți. Am hotărât să facem noi treaba autorităților și am solicitat DSP-urilor din fiecare județ să ne comunice rezultatele ultimelor seturi de analize efectuate la rețelele de apă din mediul rural.

  De data aceasta, voluntarii care au răspuns apelului asociației Acasă în Banat vor renova două mori de apă dintr-un peisaj de poveste, în Caraș-Severin, comuna Lăpușnicel, satul Pârvova. Poți da și tu o mână de ajutor.

  apă comună

  Scris de Adrian Panduru - Încă două mori de apă vor fi salvate de voluntari. Trimite articolul X Voluntarii care au răspuns apelului asociației Acasă în Banat vor renova încă două mori de apă din județul Caraș-Severin, după ce au mai intervenit de-a lungul timpului apă comună astfel de obiective. Cele două mori sunt construcții cu peste de ani vechime. Voluntarii vor renova cele două mori din Pârvova în perioada 16 — 18 octombrie.

  apă comună

  Voluntarii vor reabilita două dintre cele șase mori de apă din satul Pârvova, din comuna Lăpușnicel. Alături de localnici, voluntari apă comună toată țara vor repara Moara Osoina și Moara din Cheia, iar renovarea va implica schimbarea acoperișurilor, repararea fundațiilor, ecologizarea albiei râului Lăpușnicel, tratarea lemnului, confecționarea unui nou pod pe ierugă și refacerea stăvilarului.

  La final, vor fi montate marcaje, indica­toare și plăcuțe informa­tive cu denumirea tuturor morilor de apă din sat, pentru a fi incluse în circuitul turistic local.

  apă comună

  Vreți să dați o mână de ajutor? Vă puteți înscrie ca voluntar, până în 12 octombrie, aici. Proiectul este finanțat de Fundația Orange cu suma de Trimite articolul.