Boala sternoclaviculara - thelightdesign.ro

Boala sternoclaviculara, Sternoclavicular Joint - 3D Anatomy Tutorial tratamentul osteoporozei de umăr gradul 2

Conținutul

  Incheietura mainii Joint de lucru Articulația articulară Articulațiile extremităților unei persoane rezistă unei sarcini considerabile, în special articulațiilor picioarelor. Partea cea mai grea este articulația șoldului. Capătul superior al femurului, capul articulat cu oasele pelvisului, are o formă sferică cu un diametru de aproximativ 4 Relaxarea musculaturii sternocleidomastoide Relaxarea mușchiului sternocleidomastoid Mușchiul mastoid este ușor de testat. Puneți indicele și degetele mijlocii ale mâinii în spatele urechii și glisați-le pe gât până la claviculă. Degetele vor simți clar rolul mușchiului, care este sternocleidomastoidul.

  Articulația sternoclaviculară sau articulația SC reprezintă legătura sternului sternului cu clavicula clavicula. Această articulație Boala sternoclaviculara este vătămată în mod obișnuit, dar poate fi problematică atunci când o vătămare este susținută.

  • Artroza este posibilă restaurarea articulației
  • Departamentul de Chirurgie Ortopedica al clinicii Centrokinetic este dedicat sa ofere ingrijire excelenta pacientilor si educatie de exceptie pentru medici tineri, in domeniile chirurgiei ortopedice si a medicinii musculo-scheletice.
  • Patologia și tratamentul articulației sternoclaviculare - Manșetă
  • Articulație mărită și dureroasă
  • Cauzele durerilor de clavicula Masaj Patologia și tratamentul articulației sternoclaviculare O conexiune importantă a membrelor superioare cu pieptul este articulația sternoclaviculară.
  • Masaj Patologia și tratamentul articulației sternoclaviculare O conexiune importantă a membrelor superioare cu pieptul este articulația sternoclaviculară.
  • Artroza articulației acromio-claviculară | Arcadia Spitale si Centre Medicale

  Dislocări sternoclaviculare Articulația sternoclaviculară poate să dislocă din poziția sa normală. Claviculul va disloca în față o dislocare anterioară a SC sau în spatele o dislocare SC posterioară sternului. Dislocările posterioare ale SC sunt mai boala sternoclaviculara datorită structurilor importante care se află chiar în spatele sternului.

  boala sternoclaviculara

  Aceste structuri includ vasele de sânge majore și traheea trahee. Dislocările articulației SC sunt de obicei rezultatul unei vătămări la umăr. În unele cazuri, o forță tangentă direct în partea din față a toracelui poate provoca o dislocare posterioară a SC. Diagnostic Un boala sternoclaviculara SC poate fi dificil de observat pe o radiografie obișnuită, deși există modalități de a vizualiza articulația SC prin schimbarea modului în care se efectuează raze X.

  Dacă articulația SC pare a fi rănită, se efectuează adesea o scanare CAT pentru a evalua mai bine tipul de dislocare. Simptomele unei dislocări SC depind de faptul dacă este sau nu o dislocare anterioară sau posterioară. În cazul unei dislocări anterioare a SC, puteți vedea de obicei sfârșitul dislocat al claviculei.

  boala sternoclaviculara

  Pacienții au dureri și umflături în această zonă. Pacienții cu o dislocare articulară posterioară a SC pot avea o diminuare subtilă a pielii peste articulația SC, precum și dureri și umflături.

  În plus, pacienții pot avea dificultăți de respirație, înghițire dureroasă și impulsuri anormale cauzate de compresia traheei, a esofagului și a vaselor de sânge.

  Artroza articulației acromio-claviculară Această articulație se mișcă doar atunci când brațul traversează toracele sau se află deasupra capului. Articulația conține un menisc ce ajută la mișcare și este stabilizată de ligamentele coraco-claviculare și capsula articulară.

  Tratament Loviturile minore la articulația SC sunt tratate cu un medicament și un medicament antiinflamator. Atunci când articulația SC este complet dislocată, se poate încerca o repoziționare numită o reducere a articulației a articulației SC prin sedarea pacientului și tragerea ușoară pe braț.

  Acest lucru poate permite ca SC să se afle "înapoi" în poziție.

  boala sternoclaviculara

  SC nu trebuie neapărat să fie perfect repoziționată pentru a avea un rezultat bun pe termen lung. Chirurgia pentru a muta articulația SC este luată în considerare pentru dislocări posterioare ale SC și pentru unele dislocări anterioare dureroase, simptomatice ale SC.

  Dacă repoziționarea ne-chirurgicală a articulației nu are succes, atunci se poate face o intervenție chirurgicală pentru a muta articulația SC și pentru a repara ligamentele articulare SC deteriorate.

  boala sternoclaviculara

  Când se efectuează o intervenție chirurgicală pentru o dislocare posterioară a SC, procedura se face atât boala sternoclaviculara un chirurg ortoped cât și cu un chirurg vascular disponibil. Motivul este că există o șansă de a deteriora vasele principale de sânge ale pieptului și un chirurg vascular trebuie să fie disponibil imediat, dacă este necesar.

  Ar putea fi ceva mai mult? La orice pacient cu vârsta sub 25 de ani, ar trebui să se suspecteze o fractură a plăcii de creștere a claviculei, mai degrabă decât o dislocare articulară SC. Placa de creștere mediană claviculară este ultima placă de creștere care se închide în organism. Aceasta placă de creștere este letală, mai degrabă decât articulația SC, la majoritatea pacienților cu vârsta sub 25 de ani.

  Ionut replied on Link permanent Am 24 de ani, sunt student la IEFS si in urma cu 2 ani, la ski am suferit o luxatie anteriora a umarului.

  Tratamentul unei fracturi mediale de placă de creștere claviculară este similar cu tratamentul unei dislocări SC, cu excepția faptului că este foarte rară acești pacienți tineri necesită operație.

  Related Content.

  boala sternoclaviculara