Durerea in articulatia pumnului

Dureri metacarpiene, Programeaza-te acum!

Metacarpienele sunt in numar de 5; ele formeaza metacarpul. Primul os metacarpian, corespunzand bazei policelui, este foarte mobil.

dureri metacarpiene artrita reumatoidă a articulației

Fracturile metacarpienelor sunt extrem de frecvente, cele mai curente fiind cele ale primului si celui de al cincilea metacarpian. Dureri metacarpiene durere, inflamatie, cu sau fara deformare, sensibilitate la palpare, de multe ori hematom.

dureri metacarpiene tratament comun în usolye

Se verifica o eventuala deformare prin rotatie si integritatea neuro-vasculara. Diagnosticul: Este necesara efectuarea radiografiei mainii in doua incidente. Se identifica eventuale angulatii sau scurtari pe radiografie.

dureri metacarpiene bila biliară pentru tratarea articulațiilor

Clasificarea se face in functie de locatia fracturii, si anume: fractura de cap, col cea mai dureri metacarpiene ; diafiza fracturi transpuse sau spirale ; si nu in ultimul rand, de baza metacarpiana. Fractura Rolando poate duce la boala ligamentara degenerativa. Fracturile oblice tind sa scurteze si sa roteasca metacarpianul, mai ales indexul si inelarul pentru ca acestea sunt stabilizate de ligamentul metacarpian transvers profund.

Recuperarea dupa o fractura - Tot ce trebuie sa stii -

Tratament Ortopedic: in cazul fracturilor fara deplasare, imobilizare in atela gipsata, antebrahio-palmara timp de 4 saptamani; fracturile cu deplasare dar stabile dupa reducerea inchisa, se trateaza tot ortopedic. Chirurgical: fracturile instabile, dupa reducerea inchisa, se pot fixa cu brose percutanate sau reducere deschisa si fixare interna — in cazul fracturilor cu scurtare a metacarpului si fracturile capului, se practica tot reducere deschisa si fixare interna — la fracturile Bennett se recomanda reducere inchisa si fixare cu brosa percutanata — fractura Rolando se trateaza chirurgical prin reducere deschisa si fixare interna.

dureri metacarpiene droguri de țesut conjunctiv șobolan