the_light_design_cover

authors

Silvana Dulama

category

Arta, Articole, Artizanat
117 views

Altfel de cadou de Crăciun

decembrie 6, 2016
Share on Facebook18Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Cadourile de Crăciun au devenit deja un subiect tabu – ce cumperi, de unde și de ce? Pentru mulți, numai gândul că vine Crăciunul stârnește dureri de cap și nenumărate întrebări: câte cadouri, pentru cine, ce să le mai iau anul acesta?

Știm că există nenumărate soluții, dar dacă cel mai potrivit cadou în acest an ar fi un corp de iluminat? Să vă spunem și de ce:

Oricine are nevoie

Da, oricât am spune că putem supraviețui cu un corp de iluminat banal și plictisitor, vă asigur că nimic nu schimbă estetica unei camere așa cum o face înlocuirea corpului de iluminat.

E un cadou practic, dar creativ

Pentru a fi sigur că nu dai greș, întotdeauna e indicat să alegi un cadou care să aibă cele două componente: să fie practic și să arate bine. Ce e mai practic decât un corp de iluminat? Cât despre creativitate, avem noi soluția – în articolul de față o să vă prezentăm mai multe modele potrivite pentru orice tip de personalitate.

Originalitate

Câți oameni crezi că primesc un corp de iluminat? Îți spunem noi – mult mai puțini decât îți imaginezi. Prin urmare, cadoul tău o să surprindă plăcut și o să fie cu siguranță original – nu asta ți-ai dorit de fapt?

Sprijini designerii români

Toate variantele pe care ți le propunem sunt produse și gândite de designeri români – adică 100% made in România.

Unicitate

Majoritatea corpurilor de iluminat produse de designeri români nu sunt fabricate în serie. Unele sunt chiar piese unicat, așa că nu există nicio posibilitate ca persoanele dragi ție să primească același cadou de la altcineva.

Oferi lumină – la propriu!

Știm că sună puțin prea romantic și fantezist, dar să ne gândim puțin la substraturile acestui cadou – în fond, ce oferi de fapt e lumină de calitate. Toate produsele gândite de designeri, și nu fabricate în serie, au avantajul că accentul cade și pe partea funcțională, și pe nevoile noastre reale. Adică centrul atenției atunci când designerul vine cu ideea unui nou produs este cu siguranță confortul atât la nivel vizual, cât și la nivel psihologic. Nu putem nega faptul că un corp de iluminat care arată bine ne dă o anumită stare.

Iată propunerile noastre:

Lampa Ciupercă de la Oana Chioreanu

The_Light_Design_Oana_Chioreanu

Fără un fundal natural și plin de resurse nimic nu ar fi fost posibil de realizat de-a lungul timpului. Această lampă este inspirată de ciupercuțele Rhodus palmatus al căror aspect îți oferă șansa să te pierzi cu privirea printre structurile sale unice. Este albă ca zăpada și are o suprafață mată cu textură fină. Greutatea ei redusă este un avantaj ce o face să fie ușor de transportat și simplu de mutat în orice încăpere. Materialul principal utilizat în realizarea lămpii este komatexul. Dimensiuni: înălțime 35 cm, lățime 23 cm, material Komatex (3 mm); culoare albă; tip bec LED; putere 3W. Preț: 160 de lei.

Contact: chioreanu.oana@yahoo.com

Lampa de Crăciun „Bradul” de la KIKU

The_Light_Design_Bradul_KIKU

Atunci când vrei să vezi brazi înalți doar în păduri, iar plasticul nu te încântă deloc, găsești soluția ideală: Bradul lampă creat de Atelier KIKU. Este realizat din lemn și metal, iar ramurile lui se pot regla în diverse poziții. După sărbători, îl poți utiliza ca lampadar și suport de decorațiuni. Mărțișoarele, ouăle decorate, scoicile, pozele din vacanță, frunzele uscate și nu numai își găsesc locul pe ramurile lui. Preț: 430 de lei (înălțimea de 115 cm) / 550 de lei (înălțimea de 150 cm).

Contact: www.kiku.ro

Zburătorul de la Watt

The_Light_Design_Zburatorul_WattInspirat din poveștile tradiționale românești, precum și din “mitul zburătorului” de Eminescu, acest corp de iluminat este o compoziție echilibrată ce vorbește despre trecut și prezent, cu intervenții subtile care pun în valoare caracteristicile lemnului. Lemnul provine de la o casă bătrânească “Tâna Bătâna” din județul Sibiu, satul Broșteni. Este o piesă unicat, iar prețul este de 275 de euro.

Contact: Facebook Watt

Leipzig C1 de la Bulb27

The_Light_Design_Leipzig_C1_Bulb27

Un corp de iluminat care pornește de la uscătorul de păr Leipzig C1. Uscătorul a fost fabricat după cel de-al Doilea Război Mondial în Leipzig și este un model semnat de Hein Tummler. Lampa Leipzig C1 are două becuri cu oglindă, iar corpul ei reprezintă un trepied elvețian Kern Swiss din lemn. Preț: 3.780 de lei.

Contact: www.bulb27.ro

Scrie un comentariu

related post

Arhitectura si design

Articole

Articole

Previous story Next story

t

o

p