13419152_621562981334961_8087464207554772699_n

authors

Alin Popa

category

Artizanat, Interviuri
182 views

Despre corpuri de iluminat artizanale, cu Atelier Kiku

septembrie 21, 2016
Share on Facebook98Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn1

Untitled

 

Atelier KIKU și-a început activitatea în primele zile ale anului 2016, având doi fondatori, Monica Miron și Bogdan Bocănete. Abilitățile lui Bogdan de a lucra cu diverse materiale se îmbină cu aptitudinile artistice ale Monicăi. Toate acestea, alături de creativitate, responsabilitate față de creații și de mediu, au condus la dezvoltarea Atelierului KIKU.

 

Salut! Spune-ne un pic despre Atelier KIKU. Cum a apărut ideea?

13413102_622400041251255_9121574869463550526_nCreăm de ceva vreme obiecte decorative personalizate pentru cei dragi și ne-am hotărât că asta este ceea ce dorim să facem zi de zi. Așa că a apărut Atelier KIKU. Aveam schițate mai multe idei de veioze ambientale pe care doream să le realizăm. Am pus pe o hârtie ideile primelor produse, am făcut achizițiile necesare pentru a începe execuția lor și ne-am pus pe lucru.

Dorința și curajul ne-am dat un impuls să renunțăm la profesiile pe care le aveam până atunci (consultant marketing și librar) și să alegem calea pasiunii „cu normă întreagă”. Și ne bucurăm că am luat această decizie.

Acum îmbinăm pasiunile și aptitudinile noastre (tehnice și artistice) pentru a realiza corpuri de iluminat personalizate și obiecte de decor, de care suntem foarte mândri.

Aveți un atelier sau un spațiu de lucru?

Am început activitatea într-un spațiu de lucru, pe care l-am adaptat ulterior pentru a corespunde nevoilor noastre. Desigur, visul oricărui creator este de a avea mai mult spațiu și instrumente cât mai profesioniste pentru activitatea sa. Cu cât businessul se dezvoltă apare nevoia de a avea un atelier mai mare.

1

Descrie-ne procesul tehnic-artistic prin care apare o lampă.

În general, etapele de lucru sunt următoarele: discuție cu clientul / discuție de echipă despre un obiect pe care vrem să îl facem – etapa de design (realizarea de desene / schițe cu măsurători / elemente tehnice / alegerea culorilor) – prezentarea variantelor către client / selectarea variantei care ne place cel mai mult – achiziționarea materialelor pentru realizarea ei – crearea efectivă a obiectului – testarea lui – sesiune foto cu lampa – livrarea către client / promovarea obiectului.

2

Cine sunt cumpărătorii?

Cumpărătorii creațiilor noastre sunt persoane care își doresc obiecte cu personalitate în casele lor, care recunosc valoarea obiectelor realizate manual. Cum ne place să spunem, obiecte realizate de noi care vorbesc despre tine. Pe lângă pasionații de amenajarea propriilor locuințe sunt și profesioniștii de design de interior, care vor corpuri de iluminat sau obiecte de decor personalizate pentru proiectele lor.

Cum se fac vânzările, mai sunt alte căi în afară de online?

Online-ul a fost rege până acum, comenzile realizându-se pe situl nostru și prin intermediul Facebookului. Începând din această toamnă ne veți putea găsi la târgurile de obiecte handmade și sperăm și în cadrul unor magazine de design interior. Vom anunța pe paginile noastre datele și locurile unde puteți să ne întâlniți, să interacționați cu creațiile noastre și să le cumpărați.

Există o tematică?

Există o poveste în spatele fiecărui obiect, de aceea încercăm să îi găsim un nume potrivit atunci când îl lansăm sau îl postăm pe site. Unele obiecte au o tematică clară, cum ar filustra Ocean (tema industrial-marină).

IMGP0152 (1)

 

Care sunt planurile sau dorințele de viitor?

Ne dorim să lansăm o colecție de lămpi și veioze cu un design special, să participăm la concursuri de design de produs și la târguri cu specific, să împlinim visurile clienților noștri și să fim vizibili pe piața din România și în străinătate.

 


 

Atelier KIKU poate fi găsit la următoarele adrese:

www.kiku.ro  

https://www.facebook.com/atelierkikuro/

 

credit foto: Atelier Kiku

 

Scrie un comentariu

related post

Evenimente

Arhitectura si design

Articole

Arta

Articole

Previous story Next story

t

o

p