pexels-photo-53265

authors

Silvana Dulama

146 views

Expoziție de fotografie cu tematica Lumina în teatru, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Studențesc Hyperion

mai 27, 2018
Share on Facebook92Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

 

Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion din București organizează Festivalul Internațional de Teatru Studențesc Hyperion, în perioada 1-3 iunie 2018, la Sala Gloria, situată în str. Bucovina, nr. 6, Sector 3, București, având o capacitate de 400 de locuri.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 și implicarea Organizației Internaționale a Francofoniei, având drept parteneri Teatrul Excelsior și Teatrul Țăndărică.
A treia zi de festival este dedicată Francofoniei, fiind prezentate spectacole în limba franceză, în prezența unor invitați de marcă din Franța și Belgia. Spectacolele vor fi jucate pe scena Teatrului Excelsior.
La festival vor participa trupe de teatru studențești de la mai multe universități de profil din țară și străinătate, specializările ARTA ACTORULUI, PĂPUȘI-MARIONETE, REGIE TEATRU și COREGRAFIE.
Scopul festivalului este să promoveze studenții și masteranzii din anii terminali, oferindu-le tinerilor artiști posibilitatea de a juca pe o scenă de teatru, în fața specialiștilor din domeniu și a publicului larg.
Festivalul nu este o competiție, ci o sărbătoare dedicată tinerilor creatori de teatru. Evenimentul este gândit să le permită atât studenților, cât și profesorilor să facă schimb de idei și de experiențe, încurajând colaborările. Toți tinerii artiști înscriși la festival vor primi diplome de participare și premii din partea sponsorilor.
Festivalul este compus din mai multe secțiuni: reprezentații ale spectacolelor selectate, ateliere de creație atât pentru studenți, cât și pentru elevii din liceele vocaționale cu profil Actorie, încurajați astfel să participe la toate activitățile din cadrul festivalului.

În cadrul festivalului va avea loc expoziția de fotografie Umbre, având ca tematică lumina în teatru, reprezentând o selecție de tablouri din piesele de teatru montate recent în România. Lighting designul pieselor este semnat de artiștii Sarah Ambrozie, Adrian Buliga, Bogdan Gheorghiu, Chris Jaeger, Daniel Klinger, Diana Miroșu, Alin Popa, Cristian Șimon și Ștefan Vasilescu. Expoziția poate fi văzută pe toată perioada festivalului, în foaierul Sălii Gloria.
În data de 2 iunie, la ora 10.30, va avea loc un Atelier de creație în lumina de teatru, susținut de Alin Popa, în sala Teatrului Gloria.

Accesul publicului este gratuit.
Directorii artistici ai festivalului sunt conf.univ.dr. Silvia Ciobanu și lect.univ.dr. Mihaela Triboi.

Scrie un comentariu

related post

Articole

Arhitectura si design

Articole

Articole

Articole

Previous story Next story

t

o

p